Wachttijdverkorting (WTF)


Oeps, en toen kwam ineens dat verontrustende mailtje van de luchtvaartmaatschappij: uw vlucht is gewijzigd. 


Onze eerste vlucht naar Doha is om een of andere vage reden een aantal uur naar achter geschoven waardoor we nu -3 uur hebben om over te stappen. Een overlap van drie uur, hoe kan dit? Misschien zien we iets over het hoofd qua lokale tijdsaanduiding, maar dit gaan we natuurlijk niet redden. 


We bellen met Qatar Airways, een vriendelijke meneer staat ons te woord maar is erg moeilijk te verstaan door z'n Oosterse accent. Het gesprek gaat daardoor wat moeizaam, maar we begrijpen dat we twee opties hebben, we kunnen de tweede vlucht, die van Doha naar Kaapstad gaat, verschuiven naar de volgende dag. Dat wil zeggen dat we 21 uur overstaptijd hebben in Doha en een dag korter in Kaapstad zullen zijn. 

Óf we kunnen beide vluchten een dag naar voren schuiven, naar 31 maart. We hebben dan een overstaptijd van drie uur én komen een dag eerder aan in Kaapstad. Ja jeeeeetje wat een keuze ook. 


We besluiten te kiezen voor optie 2. Dan vertrekken we een dag eerder en kunnen dus een dagje langer in Kaapstad rondwandelen. 

Whoehoe, spannend! Alles wordt netjes in orde gemaakt en binnen no time ontvangen we een bevestigingsmail.


Als de opluchting een beetje gezakt is realiseren we ons dat dit nog wel wat geregel met zich mee brengt.

De laatste twee nachten in Arnhem slapen we in een hotel, maar dat wordt dus nu één nacht... en natuurlijk hebben we bij het boeken van dit hotel de laagste prijs gekozen, zonder optie tot annuleren. We bellen met het hotel, maar hiervoor moeten we bij de boekingssite zijn. Dus, bellen we daar naartoe. Ook zij kunnen de reservering helaas niet wijzigen. Fok. We hebben gewoon een nacht voor niets betaald. 

Van binnen huil ik een beetje.


Ook betekent dit dat we een dag eerder in Kaapstad aankomen. Dat lijkt op zich geen probleem, (nee man, supertof!) maar ons geboekte hotel, dat zit vol. Bijna alles zit vol die nacht. Gelukkig vinden we na even speuren toch een leuke hostel in de buurt van de andere nachten die we hebben geboekt. Ik reserveer via een kortingslink van de boekingssite. Het nachtje is niet annuleerbaar maar goed, dat hoeft ook niet, hoop ik dan maar. 

Zodra ik de bevestiging in de mail ontvang, zie ik dat er met de korting iets verkeerd is gegaan. Geen korting. Ik moet echt even wat beter opletten. Bagger! 


Opnieuw lost een telefoontje met de boekingssite niet veel op. Ze kunnen wel aan het hostel vragen of ik tóch kosteloos mag annuleren zodat ik opnieuw kan boeken via de kortingslink, pff wat je al niet moet doen voor €15,- korting. 

Hoopvol wacht ik dan maar af, erger kan het niet worden. We hebben betaald voor een ongebruikte hotelovernachting in Arnhem én we moeten een extra nacht in Kaapstad betalen, die ook nog eens duurder uitpakt dan verwacht. Ik ben er nog niet helemaal overheen. Ergens hebben we dit niet slim aangepakt geloof ik. Maar sjee, we gaan een dagje eerder op wereldreis... 


Nog 15 dagen!


19/3 Enkele dagen later ontvingen we bericht van Qatar Airways dat we geen compensatie ontvangen voor dit ongemak. Belachelijk natuurlijk.


Wel mogen we van het hotel in Arnhem ons verblijf een dag vervroegen zodat we er toch gebruik van kunnen maken en mogen we het hostel in Kaapstad opnieuw via de kortingscode boeken. 


Al met al valt de schade dus reuze mee :-)

Write a comment

Comments: 2
  • #1

    G van pareren (Wednesday, 15 March 2017 19:28)

    Als dat het enige is op die lange mooie reis .......

  • #2

    Liz Barton (Thursday, 16 March 2017 01:28)

    I feel your pain. Did the same thing recently when changing between booking sites. The booking somehow ended up in the wrong month and when we arrived at our motel it was full!


-