Live or let die


Na van alles te hebben geregeld voor tijdens onze afwezigheid hebben we nog een onopgeloste kwestie: mijn jungle...


Dat mijn planten me dierbaar zijn is een understatement. In de loop der jaren heb ik uit elk land dat we hebben bezocht zaden meegenomen en gekweekt tot supergroene oerwoudwaardige rakkers waar menig soortgenoot jaloers op kan zijn. 

In mijn assortiment: een mangoboompje, peperplantje, koffieplantje, guanabanaplant, dadelpalmje, citroenboompje, kurkboompje, rijstgras, cashewboompje en een ananasplant. 


My pride and joy kan ik wel zeggen. Je begrijpt, de nieuwe pleegmoeder/vader voor deze dierbare kinders moet van goede huize komen om überhaupt in aanmerking te komen voor deze veeleisende taak. Terwijl ik in gedachten zorgvuldig mijn netwerk van vrienden en familie doorspit, komt er eigenlijk maar één echte winnaar naar voren. Eentje waarvan ik weet dat ze minstens zo liefdevol voor mijn plantjes zal zorgen als ik; mijn mams! Die groene vingers heb ik tenslotte van haar. 

Gelukkig accepteert ze deze missie maar al te graag en belooft mijn kinders met een liefdevol praatje dagelijks te verzorgen alsof het haar eigen kroost was. 

Elke dag een liedje voor ze zingen, mam. En even fluisteren dat ze mooi zijn. En ze af en toe even omdraaien... en een beetje aan ze plukken... dan mijn uitgebalanceerde water-schema toepassen en natuurlijk van de zomer lekker de tuin in. Maar, 's avonds weer naar binnen hoor, anders krijgen ze het koud! Hoezo verwend?

Ja hoor, zegt ze, dat doe ik met liefde! 

Ik bof maar met zo'n moeder.


Zo gezegd, zo gedaan, de eerste helft van mijn babies netjes de auto in, naar het huis van Greet. Die uitgebreide gebruiksaanwijzing bijgevoegd en nog een keer eventjes genieten van de kleuren en geuren totdat ik echt afscheid neem. Snif. 

Het zijn er best veel en dat past niet in een keer in de auto, de rest blijft daarom nog eventjes bij mama Patries :-) hè vervelend...


Sjeemig, dit zijn alleen nog maar mijn planten, het moeilijkste afscheid moet nog komen... *slik* Maaaaarrrr... geen zorgen, bij Greet a.k.a. 'Green Finger Granny' zijn ze veilig. 

Bedankt mam! 


Nog 5 weekjes...

Write a comment

Comments: 1
  • #1

    Ilse (Saturday, 25 February 2017 11:10)

    Ten eerste, geweldig dat je het gelukt is om die jungle in huis te kweken. Ik wist niet dat cashew of kurkboompjes gedijen bij de centrale verwarming � Planten staan het beste bij pap en mam, die van mij doen het daar zelfs beter � (ik heb ook al afscheid moeten nemen van een paar tropische vrienden vanwege ons nieuwe 35m2 woongenot) nog 5 weken...wat sjeest het toch allemaal snel voorbij. Wij zijn nu aan het pakken, straks vertrekken we naar Lissabon voor een weekje.
    Fijn weekend!


-