Het rode boekje - paspoortpret


We zetten weer een vinkje op de lijst der voorbereidingen; Jos heeft een nieuw paspoort! 

Eventjes met een strak gezicht op de foto en daarna met een grote smile naar het gemeentehuis. De dame aan de balie stond wel raar te kijken, uw paspoort is nog anderhalf jaar geldig meneer… oh, meent u dat?!

Nu al een nieuwe of pas over een half jaar was amper een dilemma. We willen geen gezeur met een gewijzigd paspoortnummer als we van te voren een ticket hebben geboekt of een visum hebben aangevraagd, dus hebben besloten het paspoort maar alvast te vervangen. Ach zo’n ding is tegenwoordig 10 jaar geldig, dus we kunnen er wel even mee voort. 


Vanwege de vele stempeltjes *smirk* die we verwachten te krijgen, hebben we wel voldoende ruimte nodig, dus Jos heeft nu een lekker dik zakenpaspoort net als ik. Maarliefst 64 maagdelijke bladzijdes voor nog geen eurootje per stuk. Nah, koopje voor zoveel reisplezier.

Stel je al die stempelende triggerhappy douanebeambtes eens voor, die uit al die pagina’s een vers leeg velletje mogen kiezen en ons dankbaar en breed glimlachend een fijne reis toewensen, wishful thinking.

 

Zullen we maar meteen ons eerste ticket boeken dan? Je hebt iets nieuws gekocht, dat kun je toch niet zomaar in de la leggen zonder er eerst iets mee te doen ;-)

Hoopvol bekijken we de ticketprijzen weer eens, maar alles ziet er nog vrijwel hetzelfde uit als drie weken geleden, dus besluiten toch nog even te wachten. Hmmm, wat kunnen we nog meer voor leukigs met dit nieuwe item voor onze reis? 

Aha, idee; dit meest waardevolle document mag ons lichaam straks natuurlijk niet verlaten dus we testen alvast even of ons nieuwe dubbeldikke boekje nog wel in onze moneybelt past. Ik tover deze vanuit onze reisspullen tevoorschijn, whoah nice, er zit gewoon nog 70 dollar in... gratis paspoort in the pocket!

Nou, even passen mét geld. Jajaja, rits dicht, gaat net. Yes hij mag mee! 

 

 

Case closed.

Write a comment

Comments: 1
  • #1

    Greet van pareren (Tuesday, 06 September 2016 22:40)

    Wat een leuk en duidelijk stukje heb je geschreven dochter ,leuk die voor bereiding he?


-