Inpakperikelen


Een verre reis plannen tussen de verhuisdozen is best een uitdaging. Over minder dan vier weken gaan al onze bezittingen in een opslag, overhandigen we de sleutel van ons zo geliefde huis aan de volgende bewoners en vertrekken we diezelfde dag nog als daklozen naar Schiphol voor drie weken überrelaxed genieten op de schitterende bountystranden van de Filipijnen.

Het laatste wat we willen is onze vakantiespullen uit de verschillende dozen bij de opslag te vissen, dus we moeten nu even goed opletten, vooruit denken en sorteren. We hebben onze backpack eigenlijk al zo goed als klaar liggen. Paspoort: check, korte broek: check, bikini/zwembroek: check, die nieuwe duikbril: yeah!, camera: check, slippers en zonnebril: meer hebben we niet nodig. 

 

Ons streven is om weer maximaal 6 kilo mee te nemen en dat lijkt al aardig te lukken. Geen kleding die je aan het einde van je reis zo weer ongebruikt je kast in kunt schuiven en vooral geen overbodige luxe. Een beetje back to basic heb je wel nodig om extra te kunnen genieten van alles om te heen.


 

 Daar ligt ‘ie dan, m’n backpack. Ingepakt en wel, klaar voor vertrek. Elke dag ga ik eventjes bij ‘m kijken, terwijl we de dagen aftellen… ik fantaseer over de mooie helderblauwe zee, de gekleurde vissen die we met onze nieuwe duikbril gaan bewonderen, ik droom alvast even weg op het witte strand in een hangmat onder een palmboom… met Sjors en een cocktailtje en een dik boek en... en... ehhh ja, dat dus. 

 

Back to business. We hebben tussen het inpakken van de dozen al bijna onze hele reis gepland zodat we straks drie weken onbezorgd kunnen genieten. Op een plek blijven is niets voor ons, meestal krijgen we na drie dagen de kriebels om toch weer verder te reizen. Om toch de rust te houden maken we een rondreis op één eiland: Palawan. Een groot eiland met een ruig binnenland en witte stranden, al met al een plek waar je het wel een aantal maanden kunt volhouden. 

Uiterst zorgvuldig kozen we diverse idyllische, niet al te toeristische plekjes uit en ook de binnenlandse vluchten zijn geboekt. 

 

Vanaf nu houden we ons vooral bezig met inpakken, verhuizen en woningen bezichtigen, want ehh ja, een klein niet geheel onbelangrijk detail: die nieuwe woning, die hebben we nog niet. Tot 1 juli zijn we onder de pannen op een gemeubileerd adresje, maar daarna is nog een groot open einde. Als je je erbij neerlegt is het best een lekker gevoel dat we gewoon even geen idee hebben hoe onze toekomst eruit gaat zien. Om als nomaden door het leven te gaan, je thuis is wat je bij je draagt, een backpack vol strandkleding en een duikbril. Nah, misschien toch nog maar weer even verder zoeken naar een thuis met een dak er boven.

 

Wordt vervolgd…

Write a comment

Comments: 0

-