Vergelijkend warenonderzoek: de duikbril


Tijdens onze reizen gaan we er meestal vanuit dat we bij een hotel aan zee wel een duikbril kunnen lenen. Tot nu toe was dit eigenlijk altijd het geval, maar helaas zijn deze brillen vaak slecht onderhouden, goedkoop en uitgedroogd zodat ze niet lekker zitten en aan alle kanten lekken. Je bent meer met je bril bezig dan dat je geniet van het schitterende underwater wildlife. 

'Voor onze reis naar de Filipijnen kopen we een echte duikbril', hadden we besloten. Van het verschil in ticketprijzen haha! (lees vorige blog voor uitleg)
Zo gezegd, zo gedaan... in een duikwinkel in de stad aanschouwden we vol verbazing het grote assortiment aan brillen en vroegen ons af hoe we in godsnaam een keuze konden maken. Nou, zei de verkoper, je past ze allemaal op en kiest degene die het lekkerst zit. Dus, tuurlijk, die reactie viel te verwachten. 
We begonnen bij Jos, iedere bril werd onderheven aan een nauwkeurig warenonderzoek, gecheckt op ieder knellend randje en getest op luchtdichtheid. Na een half uur bleven er drie brillen over. Daarna was ik zelf aan de beurt... kritisch voelde, bekeek en teste ik als een bezetene stuk voor stuk ieder exemplaar en je verwacht het niet, maar ook ik wist dit grote assortiment onder toeziend oog van de deskundige verkoper uit te dunnen tot drie stuks. Van te voren hadden we afgesproken niet op het prijskaartje te kijken en volledig te kiezen op gevoel. De bril die Jos inmiddels had uitgekozen bleek precies dezelfde te zijn als mijn favoriet, de Scubapro Spectra Mini. 
We voelden ons meteen zo'n stelletje die alles hetzelfde wil heeft, zelfde jas, zelfde fiets, zelfde duikbril... zo lekker poppig, hè duifje?
Dusss... dan neem ik die wel in een ander kleurtje. Jos koos de donkerrode en ik die met de blauwe rand, tja, het was dát of knalroze. Je wilt de vissen ook niet afschrikken natuurlijk. 

 

Voor mij kozen we er nog zo'n handig neopreen bandje bij zodat m'n haar ook aan m'n hoofd vast blijft zitten. En klaar! Klus gefixt, wij hebben gewoon een mega-professionele duikbril! 

Write a comment

Comments: 1
 • #1

  Stefanie (Friday, 07 July 2017 21:50)


  Woow, this looks really amazing,
  This is really on my have to do list before i get into my 40's

  Keep posting,
  Kind regards
  Stefanie


-